Wat doen al die andere mensen in ons vliegtuig, mam?

Te zien op tv, donderdagavond 22 nov. om 22.55 u op Ned. II 

Een man wil wel eens een gokje wagen. Waarom zou het anderen wel lukken om rijk te worden en hem niet? Iedereen heeft een zekere hebberigheid. Iedereen wil wel rijk worden. Daarom lenen we, beleggen we, zoeken we naar de hoogste rente of financieren we het een en ander met waardeloze hypotheken. Maar of we nu een erfenis van 50.000 euro willen vermeerderen of een vastgoedkapitaal  van miljarden dollars, in wezen gaat het om windhandel.
Dat ondervonden filmer Leo de Boer en time-sharing magnaat David Siegel. De eerste heeft z’n financiële debacle zelf in beeld gebracht. De ondergang van de tweede is verfilmd door Lauren Grienfield. Beide documentaires worden vertoond op het IDFA. Ze blijken pas echt interessant te  worden, en daardoor tragisch-komische trekken te krijgen, op het moment dat een persoonlijk dramatisch element een belangrijke rol gaat spelen. 

Bij Leo de Boer, bekend o.a. van zijn documentaire Dichter bij Tanja (2010), waarin hij deze guerilla-girl van de Farc samen met haar moeder probeert te localiseren, ging het om een betrekkelijk klein bedrag, zo'n 50.000 euro, dat van het ene op het andere moment verdwenen was. Een heel erg klein snippertje van al het geld dat her en der in rook is opgegaan. 
De Boer liet het er niet bij zitten. Verwoed deed hij pogingen om het verloren geld terug te winnen. Hij begon online te beleggen. Naarstig
speurde hij naar steeds hogere beleggingsrendementen. Hij was er vast van overtuigd dat hij binnenkort zijn grote slag zou slaan en realiseerde zich nog niet dat hij zich had gestort in een heilloos gokavontuur. Want dat bleek het te zijn: een  roekeloze verslaving die alleen maar grotere verliezen opleverde. Toen De Boer tot dat inzicht kwam, besloot hij zijn debacle om te zetten in een film (Ik wil mijn geld terug), waarin hij op zoek gaat naar zijn eigen en andermans hebberigheid. Wat had hem in godsnaam bezield?

Op zijn tocht komt hij soortgenoten tegen, even hebberig als hijzelf, bij wie het vaak om veel hogere bedragen gaat. Beton storter Henk verloor maar liefst 1,1 miljoen euro bij de DSB bank. Ook hij begint als een gek te beleggen en te gokken, maar het aangewende geld verdwijnt in het grote gat dat crisis heet. Of zoon Marcelo en moeder Marja. Zij vertrouwden al hun geld toe aan Frits N, de Madoff van Deurne, die ook vele anderen uit het Brabantse dorp ertoe verleidde hun spaartegoeden  bij hem te stallen. Deze kantinehouder van de plaatselijke sportclub beloofde torenhoge rendementen als ze hun geld in zijn piramidespel zouden beleggen. De constructie zakte als een kaartenhuis in elkaar. De bedenker durfde zijn dorpsgenoten niet meer onder ogen te komen en wierp zich voor de trein.

De Boer zoekt uit hoe het zit met bonussen in de bancaire wereld. Hij spreekt met goudbeleggers,  ceo's en financieel deskundigen. Hij stoot steeds op het feit dat heel die financiële wereld berust op aannames, dubieuze afspraken. Op fictie eigenlijk. En steeds stelt hij de vraag: Wat is het verschil tussen zijn gedrag en dat van de banken? Zonder enige gêne antwoorden zijn zegslieden: er is geen verschil. Wij doen niets anders dan gokken. Het is een roekeloos spel. Je kunt alleen winnen, als je snel en veel inzet.
Geen groot nieuws maar wat de film interessant maakt is, dat De Boer ook het geld dat hij voor zijn  minderjarige 17 jarige zoon beheert, heeft verspeeld, wat hij hem niet durft te vertellen. Zoon Michael heeft genoeg van dat gefilm van zijn vader, die er maar niet toe komt op te biechten dat hij de 25.000 euro die Michael van zijn oma erfde, verkwanseld heeft. Tragikomsch wordt het als de laatste van zijn vader geld wil lenen voor een scooter en een helm. Hij wil wat verdienen als pizza koerier. Aan het slot laat de vader zijn zoon de film zien. Hij kan het hem niet op een andere manier zeggen. Michael reageert laconiek: zijn vader had dat toch gewoon kunnen vertellen, het is toch maar geld.
De film ging op het IDFA in première en wordt maandag 17 december op tv uitgezonden.

In The Queen of Versailles, een documentaire van Lauren Greenfield, die eveneens vertoond wordt op het IDFA en donderdag 22 november op de Nederlandse tv wordt uitgezonden, gaat over dezelfde hebberigheid, maar dan in proporties die miljarden malen groter zijn. En ook hier wordt de film interessant op het moment dat het zakelijke imperium van David en Jackie Siegel, de beide hoofdpersonen, door de crisis instort. De filmmaakster was in contact gekomen met Jackie Siegel, toen deze en haar man begonnen waren met  de bouw van het grootste huis in de VS (groter dan het Witte Huis), geinspireerd op het Versailles van Lodewijk de XIII en XIV. Dat wilde ze filmen. Wat bewoog deze mensen om zo’n megalomaan project te entameren?

De Siegels woonden toen al, met hun acht kinderen, in een meer dan ruim landhuis met zeventien kamers. Tien nannies zorgen voor de kids. Een legertje schoonmakers en tuiniers onderhouden het perceel. Het gezin verplaatst zich per limousine en in een privéjet, en vermaakt zich met speedboten en jachten. De luxe waarin ze leven gaat elk voorstellingsvermogen te boven. Maar deze protserige weelde  is voor de Siegels nog niet niet genoeg. Ze willen hun eigen Versailles. Oppervlakte: 90.000 vierkante meter. Een plek waar het gezin zich kan terugtrekken maar ook een plaats voor grote feesten, met sushi bar, bowling- en skatebaan, danszaal en tal van andere ontspanningsmogelijkheden. Een onderkomen dat  natuurlijk uitgedost moet worden met een schat aan Louis Quinze meubelen.

Maar dan breekt de crisis uit. De succesvolle zelf opgebouwde time-sharing onderneming stort ineen, terwijl ‘Versailles’ nog maar half is opgebouwd. Het geraamte staat er. De koepel van een kwart miljoen zit erin. Maar de American Dream spat uiteen. De bouw ligt stil. Greenfield krijgt de kans de aftakeling zonder censuur te filmen. Terwijl de 74 jarige David in het begin, gezeten op een vergulde rood pluchen troon, vertelt hoe hij zijn imperium opbouwde en hoe hij zijn 30 jaar jongere vrouw (zij wil van alles veel tot kinderen aan toe, licht hij olijk toe) op een missesverkiezing (zij was getrouwd) in Florida opduikelde (‘my trophy wife’), trekt hij zich aan het eind terug in zijn werkkamer te midden van stapels papieren, zoekend naar de oplossing voor zijn financiële problemen. In het begin pronkt hij nog met verhalen over zijn belangrijke rol bij de verkiezingsoverwinning van Bush in 2000 (“Ik vertel niet precies hoe, want dat was misschien niet helemaal legaal”) , aan het eind is hij nauwelijks nog aanspreekbaar. Aanvankelijk paradeert de rondborstige diep gedecolleteerde Jackie rond als een glamourpoes door haar kitscherige domein. Nadat de nannies  en andere verzorgers zijn ontslagen, neemt de chaos in het huis toe. Overal liggen drollen van de vele witte schoothondjes. Vissen zwemmen niet langer. Reptielen en reuzenhagedissen liggen zielloos in hun terraria. (De jonge David merkt op, dat hij niet wist dat ze zo’n reuzenhagedis hadden). Maar Jackie houdt de moed erin. Ze doneert spullen aan kringloopwinkels en koopt tegelijkertijd ladingen nieuw speelgoed voor de kinderen. Soms is ze onuitstaanbaar maar ze heeft ook charme. Ze blijft lachen, is  helemaal niet dom en verzucht dat haar man haar geen inzicht wil geven in de dalende cijfers. Het droomkasteel Versaille staat te koop. Duizenden werknemers zijn ontslagen en de enorme wolkenkrabber (Westgate Resorts) van het bedrijf (‘believe in your own dream’ - dat wil zeggen: koop zo’n appartement voor een week) staat er als een donkere kolos bij in de lichtstad Las Vegas. Het huwelijk staat onder spanning en zonder nannies blijkt de kloof tussen ouders en kinderen groot te zijn. Hoe wereldvreemd de kinderen zijn, blijkt wel als ze vol verbazing reageren als de privéjet is verkocht en het gezin nog wel met een airbus kan vliegen:Wat doen al die andere mensen in ons vliegtuig, mam? 

In het begin wordt de Siegels gevraagd waarom ze een ‘Versailles’ willen bouwen. David antwoordt: “Because I can.” Zo simpel is dat. Daar doet hij niet moeilijk over. Hij heeft het geld. Iedereen zou dat toch doen, als hij het vermogen had. 
Aan het slot houdt alleen deze vraag hem nog bezig: Hoe kom ik van dat verdomde Versailles af?  Dat vertelt de film ons niet meer. Wel weten we uit de nageschiedenis dat David Siegel het personeel dat hij nog betaalt, heeft gedreigd met ontslag, als Obama de verkiezingen zou winnen. 
Dat laatste heeft hij niet kunnen verhinderen. 


56 opmerkingen:

 1. Ga niet te snel voorbij aan het feit dat in Amerika mensen allemaal zelf verantwoordelijk zijn voor het bij elkaar sparen van hun pensioen. Beleggen is daar een essentieel onderdeel van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Hallo

   Heb je wat credit of financiering nodig? Niet terug betaald door de bank? Heeft u een betaalde rekening of schuld? We hebben een goed terugbetalingss chema met een lage rente van 2%. Voor meer informatie kunt u ons direct contact opnemen op het volgende adres: REMY.CREDIT111@gmail.com,

   Voornaam:...... .....
   Achternaam:.... .......
   Land: .............
   Staat:......... ......
   Bedrag:........ ......
   Leningstijd: .......
   Telefoonnummer:........

   ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,
   Bedrijfsnaam: REMY.FINK CREDIT
   Bedrijfs email adres: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
   Bedrijf NMLS ID: 517219
   Ik wens u allen het beste,
   REMY.FINK ...

   Verwijderen
  2. Hallo

   Wij zijn de christelijke organisatie die is gevormd om mensen te helpen die hulp nodig hebben, zoals financiële hulp. Dus als u financiële problemen ondervindt of in een financieel rommel hebt en u geld nodig heeft om uw eigen bedrijf te starten, of u moet lenen om uw schuld te vereffen of uw rekeningen te betalen, een goed bedrijf starten of moeilijkheden hebben om leningen te verkrijgen Hoofdstad van de lokale banken, neem dan contact met ons op via fmerinder1111@gmail.com want de Bijbel zegt dat Lukas 11:10 iedereen die vraagt ontvangt; Als u zoekt, vindt u En de beller zal de deur openen. "Laat deze kansen dus niet voor je gebeuren omdat Jezus hetzelfde is, gisteren, vandaag en voor altijd, alsjeblieft, dit is voor mensen die serieus en Godvresend zijn.

   Verwijderen
  3. Getuigenis van financiële doorbraak van GOD via de hulp van Financieringskringlening INC. Fundingloanplc@yahoo.com

   Hallo, ik ben Evelyn Russell woonachtig in 808 NE 19th St Oklahoma City, ik ben een alleenstaande moeder die gezegend is met 2 dochters. Al een tijdje heb ik gezocht naar een echte leninglener die mij zou kunnen helpen met een lening, omdat ik niet meer een baan heb, alles wat ik kreeg waren hoodlums die me vertrouwen hebben en op het einde namen ze mijn geld zonder dat ik me iets gaf lening, mijn hoop was verloren, ik werd verward en gefrustreerd, het werd moeilijk voor mijn familie om te eten met een lekkere maaltijd, ik wilde nooit meer met leningleningsbedrijven op internet doen. Niet tot ik een Godsent Leninglener ontmoette die mijn leven en dat van mijn familie veranderde. Met behulp van een lidmaatschapslid "een geldschieter met de angst voor God in hem mijnheer JASON RAYMOND, was hij de man die God heeft gestuurd om mijn familie te verheffen van het lijden . Eerst dacht ik dat het niet mogelijk was vanwege mijn eerdere ervaring tot ik mijn lening ter waarde van $ 135.000,00 USD in minder dan 24 uur had ontvangen. Dus mijn advies aan iedereen die er echt behoefte aan heeft om een ​​lening aan te vragen, is om contact op te nemen met de financieringskringlening INC via deze officiële email: - fundingloanplc@yahoo.com OF Bel / Tekst +14067326622 en wees financieel opgeheven.


   Verwijderen
  4. Getuigenis van financiële doorbraak van GOD door de hulp van Funding Circle Loan INC. (Fundingcapitalplc@gmail.com OF Bel / sms +14067326622) ...

   Hallo, ik ben Evelyn Russell woonachtig in 808 NE 19 St Oklahoma City, ik ben een alleenstaande moeder gezegend met 2 dochters. Ik ben nu al een tijdje op zoek naar een echte leningverstrekker die me kon helpen met een lening omdat ik geen baan meer had, het enige wat ik kreeg waren misdadigers die me op hen vertrouwden en aan het eind namen ze mijn geld zonder me iets te geven lening, mijn hoop was verloren, ik raakte in de war en gefrustreerd, het werd moeilijk voor mijn familie om een ​​goede maaltijd te geven, ik wilde nooit meer iets doen met leningverstrekkers op internet. Pas toen ik een geldschieter van de Godsent ontmoette die mijn leven veranderde en die van mijn familie. Door de hulp van een fellowshiplid "een geldschieter met de angst voor God in hem, mijnheer JASON RAYMOND, was hij de man die God stuurde om mijn familie te verheffen tegen lijden In eerste instantie dacht ik dat het niet mogelijk zou zijn vanwege mijn eerdere ervaring totdat ik mijn lening ter waarde van $ 135.000,00 USD ontving in minder dan 24 uur. Dus mijn advies aan iedereen die echt een lening nodig heeft, is om contact op te nemen met Funding Circle Loan INC via deze officiële e-mail: - fundingcapitalplc@gmail.com OF Bel / sms +14067326622 en wordt financieel opgeheven.

   Verwijderen
 2. Ik wilde nog aan het vorige toevoegen: en dat heeft niets te maken met nivelleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. DWDD Jakhals met Leo de Boer: http://www.youtube.com/watch?v=2MFxtnVQEiE

  Uit de comments bij de trailer over de Queen of Versailles:
  "It took me a while to fall in love with him..."
  CLASSIC
  EPIC
  FAIL

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga zeker kijken vanavond. Bedankt voor de tip Dick!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uitzending Gemist:
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1307381

  Op 35:55 zegt Jackie:
  "Ik snap de financiële sector niet. Zeker niet gezien alle overheidssteun. Die reddingsoperatie van september 2008 was bedoeld om aan gewone mensen te geven. Aan ons."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De 3 schrijnendste situaties uit de docu waren toch wel dat 1. de man zijn vrouw als een extra kind zag. Hij had geen enkele steun aan haar. 2. Ondanks de rijkdom was er toch nooit iets moois te zien in dat grote huis. 3. de au pair die de keus had (had moeten maken) gemaakt om geld te verdienen i.p.v. bij haar eigen kinderen te zijn.

  En wat avd hierboven zegt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Net als zovelen blijkt Gilsing niet verder te kijken dan zijn neus lang is. Of moet ik zeggen dat hij niet gewend is om buiten de denkkaders die de overheid voor ons bepaalt te gaan.
  "Een man wil wel eens een gokje wagen. Waarom zou het anderen wel lukken om rijk te worden en hem niet? Iedereen heeft een zekere hebberigheid. Iedereen wil wel rijk worden. Daarom lenen we, beleggen we, zoeken we naar de hoogste rente of financieren we het een en ander met waardeloze hypotheken. Maar of we nu een erfenis van 50.000 euro willen vermeerderen of een vastgoedkapitaal van miljarden dollars, in wezen gaat het om windhandel."
  Dat is zo'n beetje zijn omschrijving van de financiele wereld.
  Alsof daar geen plaats is voor verstandige, intelligente, bedachtzame, risicomijdende mensen.
  natuurlijk wil iedreen rijker worden, een goede deal sluiten, dat heeft niets te maken met hebberigheid of een of andere zucht. Er zijn er velen die in een leukere wagen of een betere huisvesting willen bezitten. Waarom je hele leven slijten in een studentekamer/flat ? Met slechtheid heeft dat niets te maken.
  " De Boer zoekt uit hoe het zit met bonussen in de bancaire wereld. Hij spreekt met goudbeleggers, ceo's en financieel deskundigen. Hij stoot steeds op het feit dat heel die financiële wereld berust op aannames, dubieuze afspraken. Op fictie eigenlijk. En steeds stelt hij de vraag: Wat is het verschil tussen zijn gedrag en dat van de banken? Zonder enige gêne antwoorden zijn zegslieden: er is geen verschil. Wij doen niets anders dan gokken. Het is een roekeloos spel. Je kunt alleen winnen, als je snel en veel inzet."
  Was dat maar waar dat bancaire bonussen inderdaad de oorzaak zijn van de financiele ellende waarin we nu zitten. Dan was het zo opgelost ! Maar daar is niets opgelost en men gaat gewoon door op de ingeslagen weg en vergroot (!) de crisis.
  Gelukkig is het woord 'toezichthouders'niet gevallen. Toezichthouders hebben al in de jaren negentig van de vorige eeuw gewaarschuwd voor het naderend onheil. In 1995 werd al gevonden, vanwege smoezelige boekhouding, dat Italie, Spanje, Griekenland en Portugal beter niet bij de muntunie zouden komen. Er zijn daarover zelfs artikelen in de krant gekomen. Maar de propagandamachine van onze heerschers werkt feilloos en niemand deed iets ! En wie weet misschien was dat wel de bedoeling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "There are two ways to conquer en enslave a nation. One by sword and one by debt"

   De grootste veroorzaker van de crisis is de staat. Door subsidies te geven aan diegenen die een te duur geprijst product willen kopen heeft men een huizenmarkt gecreerd dat op instorten staat. Het is tamelijk slecht om in een verkopersmarkt (de verkoper bepaalt de prijs) de arme koper te voorwaardelijk te verrijken met een sigaar uit de doos van zijn medeburger. Zo bereikt je geen redelijk marktevenwicht en is de weg open naar nog hogere prijzen. Hetgeen gebeurd is.
   Nu heeft men de ogen gericht op de zorgmarkt. Ook een verkopersmarkt op dit moment. Zo doende wordt de zorg vanzelf wel duur. Met vergrijzing heeft dit helemaal niets te maken. Vergrijzing betekent: meer mensen, maar zegt niets over de koopkracht van die mensen. De vraag wordt bepaald door aantal kopers mét een wel of niet goedgevulde bankrekening !

   Als het niet goed gaat met een onderneming is het prima dat het van de markt verdwijnt. Jammer voor de eigenaar, maar goed voor de markt. Nieuwe producten/mogelijkheden kunnen zo gecreerd worden, het falen wordt afgestraft en succes beloond. Iedereen snapt dit. Behalve als het banken betreft. ( Om het woord "systeembanken'moeten wij hartelijk lachen. ("systeemoliemaatschappijen" bestaan ook niet.) Kennelijk vindt men het normaal dat banken niet door een vrije markt getuchtigd dienen worden.De opgeleverde ellende zien wij vandaag. En die groeit nog steeds! Elke dag.

   "The dark ages of finance does not allow such light !"

   "Mainstream economists and financial practitioners: Check your premises ! You have contradictions before you ! "
   Twee natuurkundigen. De ene beweert dat bij een constante weerstand en een toenemende stroom levert een toenemende spanning op. De andere neemt het tegenovergestelde voor waar aan. Gevolg: Grote paniek in de wereld van de fysica.
   Twee economen. De een, Sweder van Wijnbergen, beweert dat nivelleren niet slecht is. Paul Tang, PvdA-econoom, beweert dat van wel (omdat het onrechtvaardig is). Gevolg: Geen paniek!
   In Genk worden Ford-medewerkers ontslagen vanwege te hoge loonkosten (= belasting). De Belgische staat weet in alle wijsheid de Dexia-bank met 5.000.000.000 aan belastinggeld te spekken. De EU vindt het verstandig om het belastinggeld van de Ford-medewerkers te moeten spenderen aan een start up van een nieuwe...... Fordfabriek in.... Turkije !
   Met hebberigheid heeft dit niets te maken, crimineel is het wel.
   Een betere film is: http://www.youtube.com/watch?v=1CLhqjOzoyE&feature=player_embedded

   A quarter-of-an-hour well spent from a self-described 'chicken-little' who was "just trying to figure it all out".


   Het regime van Rutte II zal ons nog een stapje richting afgrond brengen. Meer tyrannie, minder vrijheid.

   Verwijderen
 8. Golden voor banken de zelfde voorwaarden als die gelden voor alle andere bedrijven, opererende op de vrije markt, en dus ook op geen ondersteuning van de overheid hadden kunnen rekenen en failliet haddenn kunnen gaan, haddden zij nooit in diezelfde mate als gebeurd, (min of meer) risicovolle hypotheken verstrekt. Was de huizenmakrt ook niet zo ernstig verstoord geweest en de bouwsector niet in haar bestaan bedreigd geworden.
  Het is de staat geweest die artificiele rente heeft gecreeerd en daarmee tijdige signaleringen buitenwerking heeft gebracht.

  Het is de politiek die de crisis heeft veroorzaakt.

  En het is de kiezer die zijn dure plicht, zijn parlementaire vertegenwoordigers te controleren, verzaakt heeft.

  Onder andere met een bail out voor Frankrijk in zicht, beloofd 2013 een zwaar jaar te worden. En daarna zijn we nog niet uit de misere.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bent u financieel beneden en nodig lening?
  Heb je lening moet afbetalen kredieten en schulden?
  Heeft u financiering nodig hebt om het opzetten van uw eigen bedrijf?
  Heeft u leningen uit te voeren grote projecten nodig?
  Heb je college lening nodig?
  Heeft u de financiering voor diverse andere processen nodig?
  e-mailcontacten: cwinvestmentloanfirm@gmail.com

  beschikbaar Leningen
  * Persoonlijke Leningen (Secure en Ongedekte)
  * Business Leningen (Secure en Ongedekte)
  * Combinatie Lening
  * Consolidatie Lening En nog veel meer:
  * Het opstarten van een Franchise
  * Bedrijfsovername
  * Business Expansion
  * Commercial Real Estate aankoop
  * Contract Execution

  Ik verzoek u dringend om ontspannen te blijven en zorgen niet meer als we
  bieden u een legit offerte aan uw deur stap,
  C-W investeringskrediet SERVICE
  uw financiële probleem is ons doel.
  e-mailcontacten: cwinvestmentloanfirm@gmail.com
  u moet invullen van de volgende
  informatie:

  VERZOEKER PERSOONLIJKE INFORMATIE IS.

  VERZOEKER FULL NAMEN .........................
  SEX ..........................................
  AGE ..........................................
  BURGERLIJKE STAAT ...............................
  AARD VAN JOB .................................
  THUISADRES ..................................
  TELEFOONNUMMER ...............................
  Doel van de lening NODIG ...........................
  DUUR VAN LENING ..............................
  BEDRAG VAN DE LENING NODIG .........................

  ONZE LENING BELANG IS ENKEL 3% EN ONZE ACTIVITEITEN IS GEWEEST GUILD
  ONDER DE LENDERS WETTEN, ALL VOLTOOID
  Aanvragen worden rechtstreeks verzenden
  VIA E-MAIL NAAR (cwinvestmentloanfirm@gmail.com) voor
  verificaties als uw lening wordt een kennisgeving is goedgekeurd
  mail wordt verzonden naar u terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uw financiële zorgen vandaag beëindigen:

  Ik ben uit de VS ik kan lachen met deze man van God vrezen ontving ik een lening van 80.000 dollar en twee van mijn collega's hebben ook leningen van deze man zonder enige moeite. Ik adviseren u niet te kiezen van de verkeerde persoon als u daadwerkelijk voor een lening van contant geld voor uw project en alle andere toepast. Ik dit bericht te publiceren omdat Mr.Andres Williams maakte me voel me gezegend met zijn lening. Het is via een vriend ontmoette ik deze eerlijke en genereuze God vrezen man die me hielp om dit fonds lening voor het regelen van uw leven, u financiële hulp nodig, u zitten, geen toegang tot bancaire kredietverlening, of hebben niet het voordeel van een bank, moet u voor de financiering van de uw bouw, vastgoedontwikkeling, het creëren van uw eigen bedrijf uw persoonlijke bedrijf, u heeft gezien en nodig om geld te verdienen, een slecht krediet of geld nodig om te betalen facturen of schulden. Dus ik adviseren u daar vriendelijk contact en u te ontmoeten voor de diensten die u van hem vraagt. Zijn contact adres: andresloanfirm07@live.com
  Neem contact op met hem voor meer informatie, duidelijk en eerlijk zijn.

  Zijn Email:andresloanfirm07@live.com
  Mr.Andres Willaism

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo, stress en persoonlijke of zakelijke lening Heeft u snel nodig hebt zonder toestemming? Als dat zo is, neem dan contact met ons op als we bieden nu het belangrijkste rentetarief lening van 3%. Onze credit is en veilig, voor meer informatie en toepassingen, kunt u reageren op deze e-mail. (libertyloaninvestment@ymail.com) Met vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heeft u een lening nodig hebt om 3%, ZO JA VUL UW NAAM, BEDRAG, DUUR, land en telefoonnummer # Om VIA: kivaloanservice@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet getuigen van de goede daden van mevrouw Amanda van Amanda Lening Firm.
  Ik had nooit gedacht dat ik zal in mijn hele leven ontmoet iemand als mevrouw Amanda. Ze is een zeldzame parel. Ik ben Husnah en ik neem mijn tijd om te getuigen van mevrouw Amanda omdat ze me eindelijk bood wat niemand anders kon.
  Ik en mijn man kreeg in een zeer grote schuld met de debiteuren en de Bank en we zoeken lening van verschillende lening bedrijven, maar kwamen allemaal tevergeefs. in plaats daarvan kregen zij ons zouden tot meer schulden en eindigde het verlaten van ons brak totdat ik in contact met mevrouw Amanda kwam, Ze bood me een lening hoewel in eerste instantie was ik bang het zal eindigen als andere lening bedrijven die ik ben tegengekomen, maar ze niet was als hen. Nu hebben we uiteindelijk beslecht onze schuld en begon een nieuw bedrijf met het geld over van de lening.
  Neem contact op met mevrouw Amanda via een van de volgende e-mail.
  amandarichardssonloanfirm@gmail.com, amandaloan@qualityservice.com, amandaloanfirm@cash4u.com of u kunt gewoon contact met mij opnemen via mijn e-mail voor verdere richtlijnen ikmahusnah@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb je een dringende lening uw financiële problemen op te lossen en ook om te beginnen met uw bedrijf of om te verhogen uw zakelijke faciliteiten nodig? Als ja contact ons via e-mail: greatuniversalloancompany1@gmail.com

  lening aanbieding van een betrouwbare bron

  BeantwoordenVerwijderen
 15. https://www.beleggen.nl/financieel_nieuws/604862_CRH_koopt_activiteiten_Holcim_en_Lafarge

  BeantwoordenVerwijderen
 16. LENING MOGELIJKHEID:

  Vraag u een dringende beveiligde lening aan?
  Heeft u problemen met het verkrijgen van een lening voor werkkapitaal van lokaal
  Banken en andere financiële instellingen?

  Deze dienst is om financiële steun te bieden aan particulieren,
  Zakenlieden en vrouwen in het bedrijfsleven.
  Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via email: Ferdinandleofinance@gmail.com
  Wij staan tot uw dienst

  Mail ons nu op: Ferdinandleofinance@gmail.com
  Om het leningaanvraagformulier te ontvangen.

  Beste wensen,
  Ferdinand Leo
  Manager in Samenwerking

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wil mev Westhood bedanken voor het geven van een lening aan mij, ik heb een getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening heeft ontvangen van apexloans en ik heb een lening aangevraagd en mijn lening gekregen. Als u een dringende lening vandaag nodig hebt, vermijd internet scammers vandaag om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heb je leningen nodig voor project, investering, persoonlijke leningen, zakelijke leningen, huisleningen, studie leningen, consolidatie leningen en leningen voor verschillende projecten? Voor degenen die een lening willen ontvangen van ons bedrijf, moet u ons vandaag op (ericfinancee@gmail.com) contacteren en vandaag uw lening krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Is het moeilijk om een banklening over u te verkrijgen? Of zoek je een dringende lening om je rekeningen te betalen? We geven ook lening aan om zaken te starten, bezoek dan vandaag en ontvang fonds .. geef credit voor internationale bedrijven en particulieren. Neem contact met ons op vandaag met uw informatie hieronder. Wij mailen trustfinanceloanlender@gmail.com Met vriendelijke groet, Geplaatst door: Mr Tommy Spencer

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goedendag iedereen,
  Wij zijn een christelijke organisatie die is gevormd om mensen te helpen in hulpbehoeften, zoals financiële hulp. Dus als u door financiële moeilijkheden gaat of bent u in een financieel puinhoop, en u heeft geld nodig om uw eigen bedrijf te starten of heeft u een lening nodig Uw schuld vereffenen of uw rekeningen afrekenen, een fijn bedrijf doen of als u het moeilijk vindt om een ​​kapitaallening te verkrijgen van lokale banken, neem dan contact met ons op via e-mail barbarahodgeloanfirm@gmail.com. Want de bijbel zegt: "" Lukas 11:10 Iedereen die vraagt ​​ontvangt; Hij die zoekt, vindt; En tegen hem die klopt, zal de deur geopend worden. "Laat deze gelegenheid niet doorgeven door, omdat Jezus hetzelfde is, gisteren, vandaag en voor altijd meer. Dit is voor een serieuze geest en God die mensen bevreest.
  Via email barbarahodgeloanfirm@gmail.com.

  Onze diensten omvatten de volgende:
  Schuldconsolidatie
  Tweede Hypotheek
  Bedrijfsleningen
  Persoonlijke leningen
  Internationale leningen
  Lening voor elk soort
  Familie lening
  ENZ

  Aanvraagformulier voor een lening:

  * Naam van de aanvrager:
  * Adres:
  * Stad:
  * Staat:
  * Land:
  * Geslacht:
  * Burgerlijke staat:
  * Leeftijd:
  * Beroep:
  * Inkomenspercentage:
  * Tel:
  * Mobiel:
  * Aangevraagde hoeveelheid:
  * Lening Duur:
  * Doel van de lening:
  * Heb je al eerder een lening aangevraagd?
  * Zo ja; Naam van bedrijf & locatie:

  WERKGELEGENHEID:

  * Werkplaats:
  * Adres:
  * Telefoonnummer:

  Lening Officer.

  Maandag-Zaterdag: 7:30 tot 6:30 uur {Behandelingstijd}.
  Zondag: 12: 00-18: 30 uur {Behandelingstijd}
  Na het indienen van de Leningaanvraag, kunt u een voorlopig antwoord van minder dan 24 uur verwachten en binnen 72-96 uur ontvangen van de ontvangen informatie van u.

  BARBAR HODGE

  Barbarahodgeloanfirm@gmail.com of tekst of bel ons op +15017229938
  In afwachting van uw snelle reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heb je een lening nodig? Indien ja, bieden wij leningen tegen een lage rente van 2% en zonder kredietcontrole bieden wij persoonlijke leningen, schuldconsolidatie leningen, risicokapitaal, zakelijke leningen, opleidingsleningen, huisleningen of leningen om welke reden dan ook. Onze methode, Biedt u de kans om de benodigde lening te vermelden en ook de duur die u kunt betalen aan Ferdinandleofinance@gmail.com.

  Dit geeft u een echte kans om de benodigde middelen te krijgen! Indien geïnteresseerd contact via Ferdinandleofinance@gmail.com

  Beste wensen
  Ferdinand Leo C.E.O
  Ferdinand Leo Finance
  E-mail: Ferdinandleofinance@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 22. AVOID SCAM, GET A UNIQUE LOAN TODAY
  Hello,
  Are you in need of financial assistance?
  Do you need an urgent loan of all kind.
  Ranging from € 1,000 to € 50,000,000.00,
  * Interest rate of 3%
  * Choice of 1-25 years to pay off.
  * Choose between monthly and annual plan of payment.
  * The flexibility of the loan.
  For assistance, please contact us.
  Name: address: country: amount needed: duration:
  Phone: Monthly income:
  Do not hesitate to contact Mrs Mary Roger for an urgent loan or any economic cooperation
  Please contact us by e-mail: (greenwaysloanfirmltd@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goede dag,

  Bent u in een soort financiele leningprobleem? Of heb je een snelle lening nodig om je debet te herstellen en terug te keren naar het bedrijfsleven tegen een lage rentevoet van 2%? Als ja, neem dan contact met ons op via ons email hieronder: exxonmobil191@outlook.com

  Lening aanvraag details hieronder:

  1) Volledige namen: ............
  2) Geslacht: .................
  3) Leeftijd: ........................
  4): .................
  5) Telefoonnummer: ........
  6) Beroep: ..............
  7) Maandelijks inkomen: ......
  8) benodigd leningbedrag: .....
  9) Looptijd: ...............
  10) Doel van de lening: ...........

  Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo vrienden,

  Heb je dringende lening nodig? Het verkrijgen van een lening in dit bedrijf is een dynamische kans in het leven, wij bieden lening tegen 2% tarief, contacteer ons op dit e-mailadres; {jamie.dimon_kredit@hotmail.com} en in God vertrouwen we omdat we goed in leningen geven aan mensen die ernaar streven; en we vertragen geen transactie die wij altijd op de aandacht van onze klanten hebben, en wij geven hen ook de beste prioriteit die zij allemaal van ons nodig hebben of willen. Wij bieden zakelijke leningen, auto leningen, govt leningen en facturen betalen, indien geïnteresseerd Krijg nu terug om uw eigen lening nu aan te vragen, {jamie.dimon_kredit@hotmail.com}

  LENING AANSOEKVORM VUL EN TERUGBETALING.

  (1) Volledige naam:
  (2):
  (3) Adres:
  (4) Provincie:
  (5) GECENSUREERD:
  (6) Burgerlijke staat:
  (7) Naaste familie:
  (8) Beroep:
  (9) Mobiele telefoonnummer:
  (10) Momenteel positie in plaats van werk:
  (11) Maandelijks inkomen:
  (12) benodigd leningbedrag:
  (13) Looptijd:
  (14) Doel van de lening:
  (15) Heb je eerder toegepast ?:
  (16) Begrijp je Engels ?:

  Naam: Jamie Dimon
  Bedrijfs email: jamie.dimon_kredit@hotmail.com

  Beste wensen

  Meneer jamie /DIRECTEUR/

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Goede dag iedereen,
  Wij zijn een Christelijke Organisatie gevormd om mensen te helpen die hulp nodig hebben, zoals financiële hulp. Dus als u door financiële moeilijkheden gaat of bent u in een financiële puinhoop, en u heeft geld nodig om uw eigen bedrijf te starten, of heeft u een lening nodig uw schuldvorderingen af ​​te rekenen of uw rekeningen afrekenen, een fijn bedrijf start of moeilijk vinden om een Kapitaallening te verkrijgen van lokale banken, contacteer ons vandaag via email stephenroland81@gmail.com. wil de bijbel zegt: "" Lukas 11:10 Iedereen die vraagt ​​ontvangt; hij die zoekt, vindt; en aan hem die klopt, zal de deur geopend worden. 'Laat deze gelegenheid niet doorgeven doordat Jezus hetzelfde is, gisteren, vandaag en voor altijd meer. Welnu, dit zijn voor een serieuze geest en God die mensen bevrijdt.
  via email stephenroland81@gmail.com.

  Onze diensten omvatten het volgende:
  Schuldconsolidatie
  Tweede Hypotheek
  Bedrijfsleningen
  Persoonlijke leningen
  Internationale leningen
  Lening voor elk soort
  Familie lening goede dag iedereen,
  Wij zijn een Christelijke Organisatie gevormd om mensen te helpen die hulp nodig hebben, zoals financiële hulp. Dus als u door financiële moeilijkheden gaat of bent u in een financiële puinhoop, en u heeft geld nodig om uw eigen bedrijf te starten, of heeft u een lening nodig uw schuldvorderingen af ​​te rekenen of uw rekeningen afrekenen, een fijn bedrijf start of moeilijk vinden om een Kapitaallening te verkrijgen van lokale banken, contacteer ons vandaag via email stephenroland81@gmail.com. wil de bijbel zegt: "" Lukas 11:10 Iedereen die vraagt ​​ontvangt; hij die zoekt, vindt; en aan hem die klopt, zal de deur geopend worden. 'Laat deze gelegenheid niet doorgeven doordat Jezus hetzelfde is, gisteren, vandaag en voor altijd meer. Welnu, dit zijn voor een serieuze geest en God die mensen bevrijdt.
  via email stephenroland81@gmail.com.

  Onze diensten omvatten het volgende:
  Schuldconsolidatie
  Tweede Hypotheek
  Bedrijfsleningen
  Persoonlijke leningen
  Internationale leningen
  Lening voor elk soort
  Familie lening
  ENZ

  Lening aanvraagformulier:

  * Naam van de aanvrager:
  * Adres:
  * Stad:
  * Staat:
  * Land:
  * Geslacht:
  * Burgerlijke staat:
  * Leeftijd:
  * Beroep:
  * Inkomenspercentage:
  * Tel:
  * Mobiel:
  * Gevraagde hoeveelheid:
  * Looptijd:
  * Lening Doel:
  * Heb je al eerder een lening aangevraagd?
  * Als ja Naam van bedrijf en locatie:

  Werkgelegenheid:

  * Plaats van werk:
  * Adres:
  * Telefoonnummer:

  Lening Officer.

  Maandag-Zaterdag: 7:30 tot 18:30 uur {Behandelingstijd}.
  Zondag: 12: 00-18: 30 uur {Behandelingstijd}
  Nadat u de Leningaanvraag heeft ingediend, kunt u verwachten dat u minder dan 24 uur ontvangt en binnen 72-96 uur ontvangt de financiering van de ontvangst van de informatie die wij van u nodig hebben.

  stephenroland81@gmail.com

  stephenroland81@gmail.com
  In afwachting van uw snelle reactie.
  ENZ

  Lening aanvraagformulier:

  * Naam van de aanvrager:
  * Adres:
  * Stad:
  * Staat:
  * Land:
  * Geslacht:
  * Burgerlijke staat:
  * Leeftijd:
  * Beroep:
  * Inkomenspercentage:
  * Tel:
  * Mobiel:
  * Gevraagde hoeveelheid:
  * Looptijd:
  * Lening Doel:
  * Heb je al eerder een lening aangevraagd?
  * Als ja Naam van bedrijf en locatie:

  Werkgelegenheid:

  * Plaats van werk:
  * Adres:
  * Telefoonnummer:

  Lening Officer.

  Maandag-Zaterdag: 7:30 tot 18:30 uur {Behandelingstijd}.
  Zondag: 12: 00-18: 30 uur {Behandelingstijd}
  Nadat u de Leningaanvraag heeft ingediend, kunt u verwachten dat u meer dan 24 uur ontvangt en binnen 72-96 uur financiering ontvangt van de ontvangen informatie van u.

  stephenroland81@gmail.com


  In afwachting van uw snelle reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hallo, meneer / mevrouw
  Krijg makkelijke toegang om een echte online fondsdienst te beveiligen tegen een rentevoet van 3%. Pas op voor de volgende lening.
  Persoonlijke Leningen (Veilig en Ongecureerd)
  Zakelijke Leningen (Veilig en Onzeker)
  Consolidatie Lening en nog veel meer. Wij zijn gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op voor meer informatie

  destinyloanfirm@yahoo.com

  Met vriendelijke groet
  DESTINY LOAN FIRM INC

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mijn naam is Lisa David, uit Nederland, een alleenstaande ouder, voordat mijn man is overleden, heeft hij ons zo veel schuld verlaten, ik was zo verward en gefrustreerd hoe ik de enorme schuld zou betalen. Op een dag ging ik via internet. Ik kwam over een getuigenis van (Pedro Gonçalo) over hoe GINA MORGAN hem met een lening heeft geholpen. Zo heb ik een lening van € 85.000 EURO aangevraagd met een looptijd van 5 jaar vanaf het bedrijf via haar mail (ginamorganloancompany@gmail.com). Toen ik om de lening solliciteerde, gaf ik een gelofte aan GOD dat als ik de lening krijg laat de wereld weten wat hij voor mij gedaan heeft, tot mijn grootste verrassing, in minder dan 48 uur kreeg mijn lening met een rente van 2%. Nu heb ik de schuld van mijn echtgenoot opgelost en een nieuw leven en bedrijf op gang gezet. Ik heb net mijn gelofte vervuld. Dus als u een soort lening voor zo laag als 2% wilt, neem dan contact op met GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD op haar e-mail ginamorganloancompany@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

 28. Hallo

  Heb je wat credit of financiering nodig? Niet terug betaald door de bank? Heeft u een betaalde rekening of schuld? We hebben een goed terugbetalingss chema met een lage rente van 2%. Voor meer informatie kunt u ons direct contact opnemen op het volgende adres: REMY.CREDIT111@gmail.com,

  Voornaam:...... .....
  Achternaam:.... .......
  Land: .............
  Staat:......... ......
  Bedrag:........ ......
  Leningstijd: .......
  Telefoonnummer:........

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,
  Bedrijfsnaam: REMY.FINK CREDIT
  Bedrijfs email adres: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
  Bedrijf NMLS ID: 517219
  Ik wens u allen het beste,
  REMY.FINK ...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Goede dag iedereen,
  Wij zijn een christelijke organisatie die is gevormd om mensen te helpen die hulp nodig hebben, zoals financiële hulp. Dus als u financiële problemen ondervindt of u hebt financiële problemen, dan heeft u geld nodig om uw eigen bedrijf te starten of heeft u een lening nodig uw schuld vereffenen of uw rekeningen afrekenen, een goed bedrijf starten, of u het moeilijk vindt om kapitaallening van lokale banken te krijgen, neem dan contact met ons op via e-mail barbarahodgeloanfirm@gmail.com. want de bijbel zegt: "Lukas 11:10 Iedereen die vraagt ​​ontvangt; hij die zoekt, vindt; en aan hem die klopt, zal de deur geopend worden. "Laat deze kansen dus niet doorgeven, want Jezus is gisteren, vandaag en voor altijd meer hetzelfde. Dit is voor een serieuze geest en God die mensen bevreest.
  via email barbarahodgeloanfirm@gmail.com.

  Onze diensten omvatten de volgende:
  Schuldconsolidatie
  Tweede Hypotheek
  Bedrijfsleningen
  Persoonlijke leningen
  Internationale leningen
  Lening voor elke soort
  Familie lening
  E.T.C

  Lening aanvraagformulier:

  Naam van aanvrager:
  * Adres:
  * Stad:
  * Staat:
  * Land:
  * Geslacht:
  * Burgerlijke staat:
  * Leeftijd:
  * Beroep:
  * Inkomenspercentage:
  * Tel:
  * Mobiel:
  * Gevraagde hoeveelheid:
  * Lening Duur:
  * Lening Doel:
  Heeft u eerder een lening aangevraagd?
  * Als ja Naam van bedrijf & locatie:

  WERKGELEGENHEID:

  Plaats van werk:
  * Adres:
  * Telefoonnummer:

  Lening Officer.

  Maandag-Zaterdag: 7:30 tot 18:30 uur {Behandelingstijd}.
  Zondag: 12: 00-18: 30 uur {Behandelingstijd}
  Na het indienen van de Leningaanvraag, kunt u een voorlopig antwoord van minder dan 24 uur verwachten en financiering binnen 72-96 uur na ontvangst van de informatie die we van u nodig hebben.

  BARBAR HODGE

  barbarahodgeloanfirm@gmail.com of tekst of bel ons op +15017229938
  In afwachting van uw snelle antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Goede dag,
  Mijn naam is Laura Pablo, ik wil getuigen van de goede lener die mij liet zien nadat ik door 2 verschillende internet kredietverstrekkers werd belicht. Ik heb mijn geld verloren en het was in totaal € 5.000 euro. Op een dag dat ik door het internet was op zoek, was ik erg gefrustreerd, toen kwam ik tegen een getuigenis van een man die ook werd gekwetst en uiteindelijk verbonden was met een legitiem en betrouwbaar leningbedrijf genaamd Gina Morgan Loan Company (ginamorganloancompany@gmail.com) waar hij Eindelijk kreeg hij zijn lening, dus ik heb besloten om hetzelfde lening bedrijf te contacteren en vertelde me toen mijn verhaal. Ze zeiden dat ik niet meer huilde omdat ik de juiste keuze had gemaakt door hen te contacteren. Ik heb het leningaanvraagformulier ingevuld en doorgegaan met alles wat van mij werd aangevraagd en ik kreeg een leningbedrag van € 32.000,00 door dit grote bedrijf. Dus ik heb zelf een belofte gemaakt dat ik op het internet zal blijven testen hoe ik mijn lening heb gekregen. Ik geloof dat andere mensen ook getuigenis geven van dezelfde eerlijke kredietgever. Heb je een lening dringend nodig? Neem gerust contact op met het bedrijf via email: ginamorganloancompany@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wij bieden allerlei leningen tegen 2% rente, antwoord terug als u geïnteresseerd bent. Bedankt voor meer details Neem contact met ons op via email: cnpholding30@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Was ist deine Situation? Benötigen Sie 100% Finanzierung? Sind Sie müde von der Suche und Hypotheken, haben Sie konsequent von Banken und anderen Finanzinstituten abgelehnt, geben wir Kredite an Unternehmen, Unternehmen, Branchen, Personal, etc. Jedermann interessierte, unabhängig von Ihrem Land sollte für mehr info pls Kontakt: collinsmark420@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 33. HALLO...

  Heb je geld nodig om geld te betalen en om een bedrijf te starten, contact opnemen via e-mail: mrsvaliciareneloanfirm@gmail.com.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. * Biedt een rente van 3% rentelening
  * Verzekering voor geldloze ondernemer
  * Garantie voor geld

  Met een goede credit score biedt Credit Financier Home onderpandsleningen en niet-zekerheidsleningen aan particulieren of bedrijven of samenwerkingsverbanden voor industriële en persoonlijke voordelen.

  Contact adres:
  Whatsapp: +15184181390
  Directe post
  creditfinancierhome@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hallo

  Heb je wat credit of financiering nodig? Niet terug betaald door de bank? Heeft u een betaalde rekening of schuld? We hebben een goed terugbetalingsschema met een lage rente van 2%. Voor meer informatie kunt u ons direct contact opnemen op het volgende adres: [REMY.CREDIT111@gmail.com]

    Voornaam:..............
    Achternaam:..............
    Land: ..........
    Staat:..........
    Bedrag:..................
    Looptijd: ..........
    Telefoonnummer:.............
    Bezetting:............
    Geboortedatum:.......
    Maandinkomen:....
    Seks:......
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Bedrijfsnaam: REMY.FINK CREDIT
  Bedrijfs email adres: REMY.CREDIT111@gmail.com
  Bedrijf NMLS ID: 517219
  Ik wens u allen het beste,
  REMY.FINK ...

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hallo,
    Wij zijn de Christelijke Organisatie gevormd om mensen in nood te helpen
    helpt, zoals financiële hulp. Dus als je financieel doorgaat
    moeilijkheden of die in een financiële puin zijn, en je hebt het nodig
    van fondsen voor
    start je eigen bedrijf, of je hebt een lening nodig om te regelen
    de schuld of het loon
    rekeningen, start een leuke, of je vindt het moeilijk om
    Krijg een kapitaallening van de lokale banken, neem contact met ons op vandaag
    hetzelfde per e-mail
  frankqueens64@gmail.com voor de Bijbel zegt: "" Lukas 11:10 iedereen
    vraagt ​​ontvangt, en hij die zoek vindt, en tegen hem die de deur slaat
    wordt geopend. "Laat deze gelegenheid dus niet door als
    Jezus is hetzelfde gisteren, vandaag en voor altijd meer. Gelieve dit te zijn
    voor serieuze mensen en vrezen God.
    We raden u aan om de onderstaande gegevens te voltooien en terug te geven.
    Uw naam: ______________________
    Jouw adres: ____________________
    Jouw land: ____________________
    Je beroep: __________________
    Benodigde leningsbedrag: ______________
    Looptijd: ____________________
    Maandinkomen: __________________
    Mobiele telefoonnummer: ________________
    Heeft u een lening aangevraagd voor: ________________
    Als u eerder een lening heeft aangevraagd, waar u eerlijk behandeld bent?
    waar vind je bedrijven? ...

    Acteer snel en ga uit van financiële stress, verwarring en ongemak
    contact queens Corporation Loan Today via e-mail op het volgende adres:
    frankqueens64@gmail.com.You moet behandeld worden met de beste van ons
    bronnen totdat u deze geld in uw account heeft overgedragen, en
    Uw snelle en snelle reactie bepaalt hoe snel u moet ontvangen
    uw lening. Zonder enige vertraging aanvragen voor uw
    beste lening en makkelijk hier
    met ons. E-mail deze site via Via
    e-mail: frankqueens64@gmail.com
    oprecht
    Antwoord van REV frank queens OF SAN GIOVANNI worden gezegend

  Encik FRANK QUEENS
  (Pengurus) bilangan whatsapp +2348118830374

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Cómo conseguí mi monto de préstamo deseado de una compañía de préstamo confiable (chillwellfinancialhome@gmail.com)

  Hola a todos, Mi nombre es Sandra Kalniete, soy de Alabama, Estados Unidos, estoy aquí para testificar de cómo obtuve mi préstamo de Chillwell Loans Company {(chillwellfinancialhome@gmail.com)} me estoy refiriendo a esto mi testimonio a hace en Europ porque he oído hablar de las personas que están cayendo en la compañía de préstamos mal y están siendo dupe de dinero duramente ganado, después de que me aplicó dos veces de prestamistas de préstamos varios que decían ser prestamistas aquí este foro, pensé que sus préstamos era real y me aplicó pero nunca me prestó hasta que un amigo mío me presente al Sr. James Peterson World Loans Company, que me prometió ayudarme con un préstamo de mi deseo y él realmente hizo lo que él prometió sin ninguna forma de demora, Tenía dudas, pero nunca me atrevo a creer. Nunca pensé que todavía hay prestamistas de préstamos confiables hasta que conocí a Mr. Chill Bueno, que realmente me ayudó con mi préstamo y cambió mi vida para mejor. Sé que todavía hay muchos buenos prestamistas por ahí, pero yo le aconsejo que busque préstamo de préstamo confiable para tratar de Sr. Chillwell Loans Company, su cuidado y understanding.I no sé si usted está en necesidad de un préstamo urgente también o desea financiamiento para sus proyectos, así que siéntase libre de contactar al Sr. Chillwell Company hoy. su dirección de correo electrónico es (chillwellfinancialhome@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. How i got my Desired Loan Amount from a Reliable Loan Company (chillwellfinancialhome@gmail.com)

  Hello everyone, My name is Sandra Kalniete, I am from the Alabama, United State, am here to testify of how i got my loan from Mr Chillwell Loans Company{ (chillwellfinancialhome@gmail.com) } i am referring this my testimony to does in Europ because i have heard of the people there are falling into the wrong loan company and are being dupe of there hard earned money, after i applied Two times from various loan lenders who claimed to be lenders right here this forum, i thought their lending was real and i applied but they never gave me loan until a friend of mine introduce me to Mr James Peterson World Loans Company, who promised to help me with a loan of my desire and he really did as he promised without any form of delay, I had doubts but i never seize to believe. I never thought there are still reliable loan lenders until i met Mr Chill Well, who really helped me with my loan and changed my life for the better. I know there are still many good lenders out there but i would advise you out there looking for reliable loan lender to try Mr Chillwell Loans Company, his is caring and understanding.I don't know if you are in need of an urgent loan also or want funding for your projects, So feel free to contact Mr Chillwell Company today. his email address is ( chillwellfinancialhome@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hallo

  Wij zijn de christelijke organisatie die is gevormd om mensen te helpen die hulp nodig hebben, zoals financiële hulp. Dus als u financiële problemen ondervindt of in een financieel rommel hebt en u geld nodig heeft om uw eigen bedrijf te starten, of u moet lenen om uw schuld te vereffen of uw rekeningen te betalen, een goed bedrijf starten of moeilijkheden hebben om leningen te verkrijgen Hoofdstad van de lokale banken, neem dan contact met ons op via fmerinder1111@gmail.com want de Bijbel zegt dat Lukas 11:10 iedereen die vraagt ontvangt; Als u zoekt, vindt u En de beller zal de deur openen. "Laat deze kansen dus niet voor je gebeuren omdat Jezus hetzelfde is, gisteren, vandaag en voor altijd, alsjeblieft, dit is voor mensen die serieus en Godvresend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider.

  Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details.

  They deal with issuing of instruments such as Bank Guarantee and Standby letters of credit also Letters of credit. I only want serious buyers then i will put you in touch with the provider directly.

  - Bank Guarantee (BG)
  - Standby Letter of Credit (SBLC)
  - Direct Line of Credit (DLC)
  - Medium Term Note (MTN)
  - Letter of Credit (LC)
  I will be glad to share with you our working procedures.
  Contact...bgsblc.syed@gmail.com
  Skype....bgsblc.syed

  BeantwoordenVerwijderen 41. I will like to let you know that am a direct mandate to the provider , and i work with top broker in the world without broker chain / joker broker story,
  from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed.


  We can help facilitate the financial service bank instrument SBLC /BG, We remain the best financial consulting company with years of experience in the international and local finance market.

  We have become the hallmark of excellent service in this industry with trusted and genuine FCA registered SBLC Providers who have truly succeeded in creating significant value for all clients and brokers involved in leasing or purchasing sblc .

  We issue from Top rated world Banks and also work with brokers and agents with 100% healthy commissions paid on every deal.
  Kindly contact me if you have projects that need funding through this
  Contact: ... bgsblc.syed@gmail.com
  Skype ID: bgsblc.syed

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hallo Iedereen, ik wil dat jullie allemaal weten dat ik ooit een lening nodig had voordat ik vlees had met mr. Larry Smith, die me een leningskwot van 2,5000.00euros gaf, dus mijn lieve vrienden als je een lening nodig hebt, neem dan contact op mr larry smith via larrysimthloan@gmail.com voor meer info.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Getuigenis van financiële doorbraak van GOD via de hulp van Financieringskringlening INC. Fundingloanplc@yahoo.com

  Hallo, ik ben Evelyn Russell woonachtig in 808 NE 19th St Oklahoma City, ik ben een alleenstaande moeder die gezegend is met 2 dochters. Al een tijdje heb ik gezocht naar een echte leninglener die mij zou kunnen helpen met een lening, omdat ik niet meer een baan heb, alles wat ik kreeg waren hoodlums die me vertrouwen hebben en op het einde namen ze mijn geld zonder dat ik me iets gaf lening, mijn hoop was verloren, ik werd verward en gefrustreerd, het werd moeilijk voor mijn familie om te eten met een lekkere maaltijd, ik wilde nooit meer met leningleningsbedrijven op internet doen. Niet tot ik een Godsent Leninglener ontmoette die mijn leven en dat van mijn familie veranderde. Met behulp van een lidmaatschapslid "een geldschieter met de angst voor God in hem mijnheer JASON RAYMOND, was hij de man die God heeft gestuurd om mijn familie te verheffen van het lijden . Eerst dacht ik dat het niet mogelijk was vanwege mijn eerdere ervaring tot ik mijn lening ter waarde van $ 135.000,00 USD in minder dan 24 uur had ontvangen. Dus mijn advies aan iedereen die er echt behoefte aan heeft om een ​​lening aan te vragen, is om contact op te nemen met de financieringskringlening INC via deze officiële email: - fundingloanplc@yahoo.com OF Bel / Tekst +14067326622 en wees financieel opgeheven.


  BeantwoordenVerwijderen
 44. Welkom bij Prosper MarketPlace Lending Wij zijn internationaal leningbedrijf en kredietverstrekkers die leningen aanbieden aan verschillende individuen en bedrijven in Europa, Azië en andere delen van de wereldbol, Heb je een lening nodig? Wilt u uw rekeningen afbetalen? Wil je financieel stabiel zijn? Wij bieden alle soorten lening aan particulieren en bedrijven, we geven leningen variërend van $ 3.000 tot $ 700.000.00. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten voldoen aan het bedrijfsbeleid. Neem contact met ons op via onze email: peertopeerlendingcompany03@gmail.com voor de procedure. Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hallo allemaal,

  Ik ben een particuliere geldschieter, ik bied een lening aan van 2% dit is een legitiem bedrijf met eer en onderscheid, wij staan klaar om u te helpen bij enig financieel probleem dat u biedt Wij bieden alle soorten leningen, dus als u geïnteresseerd bent in deze leningaanbieding vriendelijk contact met ons op onze e-mail: (anggadiman1@gmail.com)

  Geef ook de volgdetails op zodat we meteen door kunnen gaan met de lening.

  Naam:
  Bedrag nodig:
  Looptijd:
  land:
  Doel van de lening:
  Maandinkomen:
  Telefoonnummer:

  Neem contact met ons op met de bovenstaande gegevens op onze e-mail: anggadiman1@gmail.com

  Groeten aan jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hallo,

            Heb je een lening nodig? Je kunt je problemen oplossen als je hier komt. Ik ben mevrouw Anna. Uit Nederland, vorige week op maandag, was ik op zoek naar een lening om mijn rekeningen te betalen, dus ik kwam in de handen van verschillende oplichterijen en ik was oplichter van verschillende geldschieters. Als het niet was voor de dame die mijn beste vriend is, wil ik me voorstellen aan de heer Johnson Pablo (CEO) JOHNSON PABLO LOAN COMPANY, en hij helpt me met een lening van 50.000 euro zonder stress. Dus mijn goede mensen van Nederland, kunt u contact opnemen met hem via e-mail: johnsonpabloloans@gmail.com En vergeet niet om hem te vertellen dat ik u aan zijn bedrijf voorlevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hallo,
  Heeft u een dringende lening nodig ??? Zit je in schuld? Heb je slecht krediet? ben je afgewezen door banken, heb je een lening nodig om een eigen zaak op te zetten? Flora-leningen geven leningen aan mensen ondanks hun slechte / slechte kredietscores. We geven zowel zakelijke als persoonlijke leningen af met een lange en korte looptijd naar keuze met een lage rente van 3% per annulering voor particulieren en bedrijven. Flora loan programmer is snel en betrouwbaar, vandaag van toepassing en ontvang direct uw antwoord. 100% gegarandeerd en klanten zijn verzekerd van maximale beveiliging. Neem voor meer informatie contact op met de flora via haar e-mailadres: (floralenders001@gmail.com) en ontvang vandaag uw lening.
  Mevrouw Flora MD / CEO
  E-mail: (floralenders001@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Heb je een lening nodig? Ben je op zoek geweest naar een lening? Heb je geprobeerd om een lening te krijgen? Meld je dan nu aan op? (carlosellisonfinance@outlook.com) als je een betaalbare lening wilt. Lening wordt hier aangeboden tegen een zeer lage rente van 2%. Neem nu contact met ons op als u geïnteresseerd bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hallo !

  Heeft u legitieme en snelle leenservice nodig?

  Meld je nu aan en krijg je geld dringend!

  * Plaats tussen 5000 tot 50 miljoen
  * Kies tussen 1 en 30 jaar om terug te betalen.
  * Flexibele leenvoorwaarden.

  Antwoord Terug naar ons met het volgende: E-mail: (thompson.loanservice@gmail.com)

  Al deze en meer, neem dan contact met ons op.

  Voor-en achternaam: ..........
  Telefoon nummer:.......
  Maandinkomen: .............
  Land ...............................
  Doel van de lening ...........
  De hoeveelheid die nodig is .................
  Leningstatus ............
  Looptijd: ...........................

  Neem contact met ons op per e-mail: thompson.loanservice@gmail.com
  Beheer.
  Neem nu contact op met het tegoed Speedy !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Aandacht :

  Heb je een lening nodig?
  Heb je interesse om een lening te krijgen? Ben je financieel ongerust?
  Zo ja, neem nu contact met ons op via het e-mailadres van het bedrijf: Ferdinandleofinance@gmail.com:
  Wij staan tot uw dienst.
  Beste wensen,
  Ferdinand Leo
  Manager in co-operatie

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hallo allemaal,

  Ik ben een particuliere geldschieter, ik bied een lening aan van 2% dit is een legitiem bedrijf met eer en onderscheid, wij staan klaar om u te helpen bij enig financieel probleem dat u biedt Wij bieden alle soorten leningen, dus als u geïnteresseerd bent in deze leningaanbieding vriendelijk contact met ons op onze e-mail: (anggadiman1@gmail.com)

  Geef ook de volgdetails op zodat we meteen door kunnen gaan met de lening.

  Naam:
  Benodigde hoeveelheid:
  Duur: een
  land:
  Doel van de lening:
  Maandinkomen:
  Telefoonnummer:

  Neem contact met ons op met de bovenstaande gegevens op onze e-mail: anggadiman1@gmail.com

  Groeten aan jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen